Payday loans

Ciri-Ciri Arek Suroboyo

#ArekSuroboyo lek tukaran mesti ngomong “awas kon yo, delok’en molehmu” <– lapo? Ditraktir mangan ta?

#ArekSuroboyo Lek ngilokno uwong “wuih, wenak kon suarane arek iki, kok gak mbecak!”

#ArekSuroboyo sing lanang, lek ngamuk langsung ngomong –> “njaluk tak pancal’a ndasmu” Sepeda bek’e -_-

#ArekSuroboyo Lek onok wedok’an ayu, endel, langsung dikomen “mboook, mentolo tak gowo moleh ae” -_-‘ Lanjutke maos »

Belajar nguyuh

Cilikane Mat Pithi, wis ketok nek calon arek mbeling. Kira-kira umur 5, durung sunat. Nek nguyuh, wong pancen ‘kupluk’-e manuk-e jik durung disunat, iyo ae nek nguyuh mesti pating plencar gak karu-karuwan. Kathik nek nguyuh sak enggon-enggon, dadi yo nggarahi pesing kabeh.
Man Dul, bapak-e Mat Pithi, yo rodok mangkel ndelok ndik endi-endi uyuhe Mat Pithi pating ciprat gak karu-karuwan. Tembok-tembok pesing kabeh, tah, wis.
Sore-sore, man Dul nyeluk Mat Pithi, diajari nguyuh sing tepak, cek gak njibrat kono-kene.
“Cung, koen nek nguyuh ojok terus mak cur ngono ae. Delok-en iku tembok-e kecipratan kabeh mbarek uyuhmu. Lak pesing kabeh, tah, nek ngono iku”
“Tak warahi nek nguyuh sing tepak, yo. Rungokno urut-urutane. Lanjutke maos »

Sakera dodol endhog ndik setasiun

‘Endhog…endhog… endhog asin…’

‘Asin temen tah endhog peno, cak?’

‘bo….., jok kuatir, dik. Sumpah, asin temen endhog-e awake aku iki.
Sumpah matek, ya-i-ya…’

Tuku sepuluh, diicipi. Lanjutke maos »

Mbah Lanang kepengin rabi maneh

Mbah lanang sak iki jik lara. Eling-eling pas mbah wedok mati mbiyen.

Sak keluarga, mbah lanang, paklik, bulik, ponakan, kabeh nunggoni ndik kamar, sak ubenge jenazahe mbah wedok. kabeh sedih, membik-membik, umik-umik, mbuh ndonga tah misuh-misuh (mha, mbah, mati ae kok durung ninggali wasiat, se…)

Suwe wong-wong mau padha sedih-sedihan, embuh temenan tak githokan. Lanjutke maos »

Murid TK (kok ngemut lampu teplok)

Isuk kuwi Bu Marti guru TK ning Ngaglik, Sleman, Yogyakarta lagi ngajar ning kelase.

Bu Marti takon : bocah-bocah…..sopo sing ngerti barang-barang sing iso dinggo nuliiiiiiiiiis ….??

Murid-murid podo rebutan nyahut : aaaakkuuuuuu . . . . aakkkuuuuu . . . . . aakkuuuu . . . .

Coba…Budi…opo ?
Budi njawab : Pulpeeeeeeen…
Pinteeeeeeeeeeeeeeer..jare bu Marti. Lanjutke maos »

Nabrak wong tuwek ae gak iso, dul !

Ono’ arek enom kemlinthi banget… senengane lek numpak montor mesthi ngebut… opo maneh saiki montore ganti RX-King sik anyar kinyis-kinyis… Leh numpak koyo cak Doohan… wis ta lah… pokoke gaya temen… kemethak ngono kae lah…

Critane pas bengi-2… lagi enak-2e ngebut (lha iyo… opo se enake ngebut…) ngerti-2 ono wong wedok tuwek nyebrang dalan… langsung ae arek iku mau ngerem ndadak… ciii..ittt… ittt… (ojo’ ditambahi ‘il’ yo..) Lanjutke maos »

Wong Koplak Belajar Facebookan

Ono wong lanang pengen belajar Facebookan, trus dekne ora ngerti arep ngopo. Mangkane dekne SMS koncone wedok arep takok ben ngajari Facebook. Isi SMS kurang luwihe koyo ngene :

mr X: Mey, warahi aq gae facebook yoo
maya: Oke, u wes nang ngarep komp?

mr X: wes, aq yo wes ndue email
maya: sippp, buka en, browser firefox, nek ga ngono internet explorer…

mr X: browser ki opo?
maya: klik menu start trus golekono tulisane Internet explorer Lanjutke maos »

Campursari Resepsi, Lirik lan Video Mp3

Dino minggu, bar ngumbahi kathok bagian jeroan, ndadak pengen nyantai. Langsung wae muter lagu-lagu campursari. Tak rungok’ke sajane campursari kang aran Resepsi kok yo kepenak. Golek ing youtube.com ndadak nemu vidione. Yo wis, kuwi ngono karaoke, dadi ono teks lagune. Tak tulis wae, sopo ngerti ono konco-konco ing kene pengen nyanyi sisan.

Iki lirik campursari Resepsi. Sing nyanyi kuwi Waljinah, ananging nemu vidione si mbak Nurhana. Yo wes, ra popo lah. Lanjutke maos »

Wawancara penggawean koplak

Manajer SDM (M) wawancara Calon Karyawan (C):
M : Kowe nduwe motor opo ora….?
C : Mboten.
M : Ora ketompo
C : Lho kok mboten ketompo ?
M : Mengko kowe mesthi njaluk bantuan kredit.
C : Sak janipun gadhah, ning tasih wonten kampung, gampil mangke kulo beto mriki.
M : Wah malah ra ketompo….
C : lho kok ngoten
M : Tempat parkiré wis sesak. Lanjutke maos »

Radio Jodhipati FM – Siaran Boso Jowo soko Tlatah Nganjuk

Radio boso jowo Jodhipati iki wis ono suwi ing Nganjuk, Jawa Timur. Aku kenal radio iki soko Bapakku, Pak Untung Subagijo lan Ibuku, Sri Sunaryati tahun 2006 kepungkur.

Wektu kuwi, aku lan keluargo lagi tindak soko mudik ing Pacitan lan Madiun. Soko kulon, sakdurunge Nganjuk kiro-kiro 10km, ono prapatan. Belok kiri kiro-kiro 5 km, keluargaku mampir ing radio Jodhipati. Langsung moro tamu ditemui karo nyonya Joko, sing nduwe radio kuwi. Lanjutke maos »